
Tijdens een speech op de Future Investment Initiative Priority Summit in Miami benadrukte Donald Trump gister nog eens dat hij van Amerika een crypto hub wil maken. Wat zei hij precies, hoe staan deze plannen ervoor en wat betekent dit voor de toekomst van crypto?
Het is vandaag precies een maand geleden dat Donald Trump geïnaugureerd werd als 47ste president van Amerika. Tijdens zijn campagne, deed hij al de belofte om een meer crypto vriendelijk beleid door te voeren met heldere regelgeving. Toen hij in november gekozen als president, kregen de meeste cryptomunten dan ook een flinke boost.
Crypto nieuws: Bevestiging van Trump crypto beleid
Gister kondigde de Amerikaanse president aan dat zijn regering een einde heeft gebracht, zoals hij het noemde, aan de oorlog die Biden begon tegen crypto. Dit deed Trump tijdens zijn speech op de Future Investment Initiative Priority Summit in Miami.
🚨BREAKING: Donald Trump says: “I have signed executive orders to keep the United States at the forefront of artificial intelligence and to end Joe Biden's war on Bitcoin and crypto. We ended that war totally, that war is over!”
The SEC v. RIPPLE case is coming to an end! #XRP pic.twitter.com/SEUlSCafWE
— JackTheRippler ©️ (@RippleXrpie) February 20, 2025
Tijdens de speech in Miami liet Trump nog eens weten dat hij van Amerika wereldwijd een leider wil maken in de crypto sector. Het beleid van zijn regering is erop ingericht om de groei van de sector te bevorderen.
Om van Amerika een ware crypto hub te maken, heeft Trump al verschillende stappen gezet. Al voor de inauguratie ging hij gesprekken aan met verschillende figuren uit de industrie om zijn aanpak te bepalen en om de juiste mensen te verzamelen voor een pro-crypto beleid.
Toen hij eenmaal het Witte Huis betrad, zette hij al snel crypto-vriendelijke personen uit de politiek op belangrijke posities. Daarnaast creëerde hij bij de SEC een speciale crypto task force. Dit team is erop gericht om een duidelijkere regelgeving te ontwikkelen voor de sector.
Verder zette Trump een team aan het werk om te onderzoeken of het mogelijk is om een nationale crypto reserve aan te leggen, met Bitcoin en eventuele andere cryptomunten.
Wat betekent dit voor toekomst crypto?
De visie van Trump staat in schril contrast met Biden’s visie. Biden’s oorlog tegen crypto, zoals Trump het noemde, manifesteerde zich in het beleid dat door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gevoerd werd. De voormalige voorzitter van de SEC, Gary Gensler, is namelijk meerdere rechtszaken begonnen tegen verschillende crypto gerelateerde bedrijven. Bijvoorbeeld tegen de exchanges Binance en Coinbase, maar ook tegen crypto bedrijf Ripple.
Trump wil daarentegen de regelgeving verhelderen, zodat het voor crypto bedrijven gemakkelijker wordt om zich aan het beleid te houden. Zo zal bijvoorbeeld mogelijk de definitie van security geherformuleerd worden, zodat crypto minder snel als zodanig bestempeld kan worden. Hierover is nog geen uitsluitsel, maar gezien recente ontwikkelingen met XRP, lijkt het wel een goede kant op te gaan voor crypto.
Ontwikkelingen XRP als voorbeeld van veranderend beleid
Onlangs werd de spot XRP ETF van Grayscale goedgekeurd. Hoewel het niet zeker is, is onwaarschijnlijk dat deze goedkeuring verleend zou zijn als er nog twijfel is dat XRP een security is. De rechtszaak tussen de SEC en Ripple loopt nog en gaat precies over deze vraag; namelijk of XRP behandeld zou moeten worden als security of niet.
Vandaag heeft Ripple een meeting met de SEC op de planning staan en nu wordt er uiteraard gespeculeerd over een mogelijk einde van de nog lopende rechtszaak. De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met 4,69% gestegen naar een huidige waarde van $2,69.

Strategische crypto reserve – hoe Amerikaanse en nieuwe cryptomunten kunnen profiteren
Als het lukt om een strategische crypto reserve aan te leggen, dan zullen de desbetreffende crypto’s mogelijk behoorlijk gaan stijgen. Er is vanaf het begin al sprake dat Bitcoin dan de voorkeur heeft, maar er zijn ook signalen dat Trump zich daarnaast wil richten op cryptomunten die in Amerika gevestigd zijn, zoals XRP en Solana.
Solana zou hier dus flink van kunnen profiteren, vooral nu het de afgelopen tijd behoorlijk geworsteld heeft. Op het moment van schrijven staat de Solana koers op $174,12 en is daarmee over de afgelopen maand met 27% gedaald. Desondanks is het de zesde grootste crypto op basis van de marktkapitalisatie van $85 miljard. Mocht de crypto echter opgenomen worden in een nationale reserve, dan zal Solana waarschijnlijk een hoop nieuwe investeerders aantrekken. Al helemaal als straks ook de eerste Solana ETF goedgekeurd wordt.
Hiermee zal het verkeer op de Solana blockchain dus enorm kunnen toenemen. Daarom is het van belang dat het netwerk deze extra activiteit goed aankan en de huidige issues op de blockchain oplost. Er zijn gelukkig nieuwe projecten, zoals bijvoorbeeld Solaxy die Solana helpen om het netwerk te verbeteren.
Solaxy (SOLX)
Solaxy ($SOLX) lost de opstoppingsissues bijvoorbeeld op door de transacties zelf te verwerken en dan in bundels door te zetten naar het hoofdnetwerk. Dit is mogelijk gemaakt doordat Solaxy een eigen layer-2 solution gebouwd heeft op het Solana netwerk.
Solaxy heeft de potentie om het netwerk van Solana te versterken en zal er zelf mogelijk ook van profiteren als Solana groeit. Op dit moment is Solaxy nog in presale en heeft al meer dan $22 miljoen opgehaald. De $SOLX token kost momenteel $0,00164 per stuk, maar over slechts een paar uur gaat deze prijs alweer iets omhoog.
Nu naar de officiële website van Solaxy
