
Solana staat opnieuw in de schijnwerpers. DeFi crypto analisten melden een indrukwekkende volumegroei van ruim 130% in de Solana markt. Wat betekent dit voor de Solana koers?
Solana groeit hard binnen DeFi crypto
De afgelopen weken is Solana stevig opgerukt in de wereld van DeFi crypto. Volgens data groeide het handelsvolume met meer dan 130%. Dit laat zien dat steeds meer gebruikers en investeerders het netwerk weten te vinden. Solana verdringt hiermee grote namen zoals Ethereum op het gebied van gedecentraliseerd exchanges (DEX’s).

Met een dagelijks volume van ruim $3,78 miljard lijkt Solana niet langer de underdog, maar een serieuze marktleider binnen DeFi. Voor veel beleggers is dit het moment om zich af te vragen of de huidige Solana koers deze groei al weerspiegelt of dat er nog veel meer in het vat zit.
USDC speelt sleutelrol in Solana’s DeFi dominantie
Een belangrijk element in het succes van Solana is de rol van stablecoins en dan voor USDC. Op dit moment wordt 73,39% van alle stablecoin activiteit op het Solana netwerk uitgevoerd met USDC. Dit laat stevige liquiditeit en stabiele handelsmogelijkheden zien. Twee factoren die belangrijk zijn binnen DeFi crypto.

Ook op het gebied van totale stablecoin voorraad groeit Solana snel. De stijging van ruim 150% aan stablecoin reserves in korte tijd is een sterke indicator dat er niet alleen meer activiteit plaatsvindt, maar ook dat het vertrouwen onder grote partijen stijgt.
Deze stabiele geldstroom vergroot de aantrekkingskracht van Solana als DeFi platform en ondersteunt mogelijk toekomstige koersstijgingen.
Institutionele interesse blijft groeien
De groei van Solana is niet puur te danken aan particuliere beleggers. Steeds meer institutionele partijen tonen interesse in het netwerk. Dit komt deels door de hoge transactiesnelheid, lage kosten en de schaalbaarheid van het Solana ecosysteem.
Ook maken recente ontwikkelingen rondom een mogelijk Solana ETF het netwerk nog aantrekkelijker voor grote investeerders. Een ETF op basis van Solana zou institutioneel geld makkelijker toegang geven tot de blockchain. Dit zou de koers en het gebruik van SOL een nieuwe boost kunnen geven en laat zien dat het een manier is om geld te verdienen met crypto.
Invloed op de Solana koers
Met een toename in DeFi activiteit, stijgende volumes en groeiende stablecoin voorraad is de verwachting dat de Solana koers deze beweging zal volgen. Als we kijken naar het verleden, zien we dat een grotere instroom van stablecoin vaak tot koersstijgingen van de onderliggende activa.

Op dit moment ligt de Solana koers rond de $178, dat is een stijging van 5,34% in de afgelopen 24 uur. Of deze stijging doorzet, hangt af van de bredere marktontwikkeling binnen crypto. Ook de verdere instroom van kapitaal in het DeFi segment en een eventuele goedkeuring van een SOL ETF hebben een belangrijke rol.
#Solana $SOL looks poised to target the upper boundary of this channel, with $210 in sight! pic.twitter.com/Iido4VThxz
— Ali (@ali_charts) May 22, 2025
Crypto analist Ali Martinez wijst erop dat Solana in een stijgend kanaal zit en het lijkt erop dat het de bovenkant gaat raken. Een bullish scenario kan de koers richting $210 brengen geeft hij aan.
Dominantie over Ethereum?
Wat opvallend is dat Solana lijkt Ethereum op sommige vlakken voorbij te streven. Vooral binnen DEX volumes zien we een duidelijke verschuiving. Ethereum blijft natuurlijk een zwaargewicht in DeFi crypto, maar Solana profiteert van zijn snelheid en lage transactiekosten.
Dagelijks worden er op het Solana netwerk ruim 57 miljoen transacties verwerkt. Een indrukwekkend aantal dat nog steeds groeit. De vraag “nu Solana kopen of niet?” krijgt hierdoor een extra lading. Aan de ene kant is er de fundamentele groei en netwerkuitbreiding, aan de andere kant is er de kans dat veel van deze informatie al in de huidige koers verwerkt zit.
Nu Solana kopen of niet?
Dat blijft de vraag, voor wie kijkt naar fundamentele groei is Solana op dit moment een aantrekkelijk project. De combinatie van DeFi dominantie, hoge liquiditeit en interesse vanuit instellingen vormt een sterke basis.
Toch is voorzichtigheid altijd belangrijk. De cryptomarkt blijft grillig en nieuws rondom regelgeving, hacks of ETF goedkeuringen kunnen de koers snel beïnvloeden.
Voor investeerders die geloven in de toekomst van DeFi crypto en vooral in een Solana die zich weet te handhaven in een competitieve markt kan dit een kansrijk instapmoment zijn.
Voor anderen is het misschien verstandiger om te wachten op een koerscorrectie of verdere bevestiging van de trend.
Dominantie van Solana binnen DeFi crypto
De dominantie van Solana binnen DeFi crypto is indrukwekkend. Een volumegroei van 130% is geen toeval, maar een teken van structurele adoptie. Hierdoor hoort het bij het lijstje van veelbelovende crypto’s.
De grote vraag blijft wat dit betekent voor de Solana koers. Veel wijst op een bullish voortzetting, maar de markt blijft onvoorspelbaar.
Crypto analisten zijn overwegend positief, zeker met het oog op een mogelijke ETF goedkeuring. De afweging “nu Solana kopen of niet” hangt dus af van je risicoprofiel en je vertrouwen in het netwerk.
Solana ecosysteem breidt uit op Layer 2
De laatste tijd had Solana te kampen met een overbelast netwerk. Hierdoor werden veel transacties geannuleerd en liepen handelaren kansen mis. Binnenkort wordt hiervoor de eerste Solana Layer 2 Blockchain gelanceerd die schaalbaarder is dan de Layer 1 van Solana.
Het nieuwe project Solaxy ($SOLX) is en over 22 dagen eindigt de presale. Daarna wordt het gelanceerd op de exchanges en kunnen we blockchain in gebruik nemen. Vanaf dan kunnen meme coin traders weer met een gerust hart toeslaan bij de kansen die het ecosysteem van Ethereum en Solana te bieden hebben. Doordat $SOLX een multi-chain token is kan er snel en eenvoudig gewisseld worden tussen de grootste netwerken van de industrie.
Je hebt dus nog 22 dagen de tijd om je eerste $SOLX tokens te bemachtigen voor de lage prijs van $0,001732. Met al meer dan $40 miljoen aan vroege investeringen lijkt het een mooie lancering te worden.
Naar de officiële website van Solaxy
