
Ondanks aanhoudende kritiek van goudliefhebber en econoom Peter Schiff is de BTC koers in april met ruim 14% gestegen. In tegenstelling tot positieve geluiden vanuit andere hoeken blijft hij sceptisch over de rol van Bitcoin als hedge tegen inflatie. Toch lijkt de markt zich daar weinig van aan te trekken.
Wat gaat Bitcoin doen dit weekend? Zal de Bitcoin koers verder blijven stijgen of krijgt Schiff toch gelijk?
Peter Schiffs kritiek op Bitcoin
Peter Schiff liet zich gister opnieuw kritisch uit over Bitcoin. Volgens hem toont de recente koersbeweging niet zozeer aan dat Bitcoin een veilige haven is zoals goud, maar het simpelweg nog steeds sterk meebeweegt met techaandelen. “Bitcoin is niet losgekoppeld van de NASDAQ”, verklaarde hij. Hij adviseert beleggers die zich willen beschermen tegen inflatie om goud te verkiezen boven digitale activa.
It should be clear from recent price action that claims that Bitcoin has decoupled from the NASDAQ and now trades more like gold are false. If you’re worried about inflation and want to protect your purchasing power buy gold. If you want to bet on the NASDAQ just buy tech stocks.
— Peter Schiff (@PeterSchiff) May 2, 2025
Volgens Schiff wordt de stijging van de Bitcoin koers vooral veroorzaakt door speculatief gedrag van beleggers. Mensen zouden Bitcoin enkel kopen in de hoop dat de waarde stijgt, maar niet omdat het een fundamenteel sterke of stabiele munt is. Bitcoin zou daarom geen echte, blijvende waarde hebben zoals goud dat volgens hem wel heeft. Daarom vindt hij dat de cryptomunt niet betrouwbaar is om je vermogen langdurig in op te slaan, vooral niet als bescherming tegen inflatie of economische onzekerheid.
Kansen voor Bitcoin
Senator Cynthia Lummis heeft een hele andere kijk op Bitcoin dan Peter Schiff. In plaats van de cryptomunt af te wijzen, ziet zij het juist als een oplossing voor bredere economische problemen. Ze is onder andere van mening dat Bitcoin een veelbelovende crypto is die kan helpen om de gigantische staatsschuld van de VS, die momenteel rond de $36 biljoen ligt, te verlagen of beter te beheren.
Lummis pleit zelfs voor de invoering van de BITCOIN Act, een wet die de Amerikaanse overheid de mogelijkheid zou geven om Bitcoin reserves op te bouwen. Het voorstel zou de overheid toestaan om jaarlijks tot 200.000 Bitcoin te kopen over een periode van vijf jaar, wat neerkomt op ongeveer 5% van de totale Bitcoin aanvoer.
Ze denkt dat deze reserve de nationale staatsschuld kan verminderen en de financiële positie van de VS in zijn geheel kan versterken.
Psychologische grens negatief voor Bitcoin koers?
De BTC koers ligt momenteel dicht bij de psychologische grens van $100.000. Vaak kiezen investeerders ervoor om te verkopen zodra de waarde een bepaald niveau heeft bereikt, omdat het dan aanvoelt als een hoogtepunt of een doel dat is behaald. Als veel mensen hun Bitcoin tegelijkertijd verkopen, kan de waarde juist dalen. Het bereiken van deze grens kan dus onverwacht een negatief effect hebben op de waarde van de cryptomunt.
Gaat de BTC koers stijgen?
De recente stijging van de BTC koers werd deels veroorzaakt door gunstige macro-economische factoren. De Amerikaanse PCE inflatie kwam uit op 2,3% op jaarbasis, wat de verwachting versterkt dat de Fed binnenkort de rente kan verlagen.
Als de rente wordt verlaagd, kan dit traditionele spaaropties minder aantrekkelijk maken en mensen aanmoedigen om alternatieve beleggingen te zoeken, zoals Bitcoin. De vraag naar Bitcoin zou dan stijgen, wat op zijn beurt de waarde zou kunnen vermeerderen. Hierdoor is het goed mogelijk dat de Bitcoin koers ook dit weekend verder zal stijgen.

De Bitcoin koers kan ook zijn gestegen doordat lange termijn Bitcoin houders steeds meer Bitcoin zijn gaan accumuleren. Volgens gegevens van Glassnode, een platform dat gegevens over de cryptomarkt verzamelt, hebben zij samen meer dan 254.000 BTC in de afgelopen maanden gekocht. Als zij dit blijven doen, zal de BTC koers dit weekend blijven stijgen.

Jurrien Timmer van Fidelity merkt op dat Bitcoin zich soms gedraagt als “hard geld”, vergelijkbaar met goud, maar op andere momenten als een risicovol techaandeel. Die tweedelige aard maakt het moeilijk te voorspellen hoe de koers zich op korte termijn beweegt, zeker in een weekend waarin liquiditeit doorgaans lager ligt. Er is dus zeker iets te zeggen voor Schiffs advies. Maar weerhoudt dit investeerders er daadwerkelijk van om niet meer Bitcoin gaan te kopen?
Wat gaat Bitcoin doen dit weekend?
Met het weekend voor de deur vragen veel beleggers zich af: wat gaat Bitcoin doen? Zal de BTC koers verder stijgen of toch weer gaan dalen?
Er zijn argumenten voor en tegen de stijging van de Bitcoin koers. De stijging met 14% laat echter zien dat de markt zich voorlopig weinig aantrekt van onder andere de kritiek van Peter Schiff. Met steun van macro-economische factoren en accumulatie van lange termijn houders, lijkt de bullish trend voorlopig nog intact.
Bitcoin Bull
Voor wie het positief inziet voor Bitcoin of de cryptomunt juist meer wil ondersteunen om ervoor te zorgen dat het goed blijft gaan, is het investeren in Bitcoin Bull zeker het overwegen waard.
Bitcoin Bull is een van de nieuwe cryptomunten die het heel goed lijken te gaan doen. Momenteel bevindt dit cryptoproject zich in de presale fase. Vroege investeerders kunnen hier tokens kopen voor maar $0,002495 per token. Als $BTCBULL houder krijg je gratis BTC airdrops wanneer de Bitcoin koers bepaalde mijlpalen bereikt, waaronder $150.000.
Op deze manier kunnen investeerders profiteren van de winst van Bitcoin zonder grote bedragen te hoeven investeren. Bovendien kunnen ze de grootste verliezen vermijden, waardoor ze minder gevoelig zijn voor de schommelingen in de BTC koers.
Vroege investeerders die al tijdens de presale $BTCBULL tokens kopen, krijgen voorrang op BTC airdrops. Zorg er daarom voor dat als je in BTC Bull wilt investeren je er nu al bij bent.
Inmiddels heeft de presale als meer dan $5,2 miljoen opgehaald.
Ga nu naar de Bitcoin Bull presale
